Behandeling

Vóór het behandelen van acné wordt eerst een intakegesprek gevoerd. Zaken als het ontstaan van acné, het zelf behandelen van acné (wat u vooral niet moet doen) en algemene huidverzorging voor thuis komen ter sprake. Daarnaast moeten zaken als medicijngebruik en de toepassing van andere producten zorgvuldig doorgenomen worden.

Reiniging
Over het algemeen geldt: hoe minder vuil, huidschilfers en bacteriën, des te kleiner de kans op ontstekingen. Daarom is reiniging voor de acné huid heel belangrijk. Maar het type product dat u hierbij gebruikt heeft grote invloed. Een te agressief middel kan zelfs een toename van een huidprobleem tot gevolg hebben!

De behandeling in de praktijkruimte begint met een dieptereiniging. Die is al aardig intensief voor de huid en dient tevens om de huid te leren kennen. De reactie hierop is bij iedereen anders. Tijdens de tweede behandeling volgt vaak het gebruik van o.a. fruitzuren en speciale peelings. Dit zijn sterke, op de acné huid toegespitste producten. Aan de hand hiervan wordt de vervolgbehandeling vastgesteld.

Oorzaak
Acné begint meestal in de puberteit, wanneer het mannelijk hormoon testosteron door het lichaam wordt aangemaakt. Hierdoor gaan de talgklieren meer talg afscheiden. Die klieren verhoornen snel, en samen met de hoorn en het talg ontstaat dan een verstopping van de talgklieren. Door de bacterie, die van nature in het talgkanaal zit, ontstaat de ontsteking. Er zijn veel vormen van acné, maar de meest voorkomende is de jeugdacné, ook wel acné vulgaris. Door er zelf te veel aan te zitten kan de acné verergeren, de huid wordt dan te veel geprikkeld.

Acné gerelateerde afwijkingen kunnen ook ontstaan door verstoringen van buitenaf. Denk hierbij aan chronische irritatie. Soms wordt er teveel aan de huid gedaan of de huid wordt behandeld met te agressieve middelen. Ook contact met lichaamsvreemde stoffen zoals: chloor in zwembaden, teer, olie of medicijnen kunnen acné opwekken.

Medex is een merk die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van de acné huid. De ontwikkeling van de producten zijn ontstaan vanuit de samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. Tijdens de acné behandeling wordt de huid voornamelijk behandeld met de producten uit deze Purus Acné lijn.

purus acne