Elektrisch epileren

Is een effectieve methode om overbeharing in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen.  

Intake
De behandeling begint met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake wordt ook de werking van het elektrisch epileerapparaat aan u uitgelegd.

De werkwijze
Een dunne naald wordt langs de haar in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u zelf niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Enkele seconden lang wordt een stroomstootje opgewekt, dit zult u ervaren als warmte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Vervolgens worden zo veel mogelijk beginnende haarcellen onschadelijk gemaakt door middel van een elektrische impuls. Nieuwe haargroei wordt hierdoor belemmerd.

Elektrische epileren is tijdrovend en niet geheel pijnloos. Er wordt namelijk haartje voor haartje gewerkt.

Na de behandeling kan de huid enkele uren wat rood zijn en/of warm aanvoelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon en/of zonnebank vermijden. Onder invloed van zonlicht kunnen namelijk pigmentvlekken ontstaan. Het is sterk aan te raden om een sunblock te gebruiken.

Hoelang het duurt voordat alle haren permanent verwijderd zijn, is moeilijk te bepalen. Dit hangt van meerdere factoren af. O.a. van de hoeveelheid haren, de groeisnelheid en de dikte hiervan. Maar ook van de frequentie van de behandeling. Daarnaast kunnen hormonen ook een rol spelen in het behandelingsproces.

De meeste zorgverzekeringsmaatschappijen vergoeden een gedeelte van de behandeling. Dit is afhankelijk van uw verzekering. Over het algemeen wordt alleen de overbeharing in het gezicht van vrouwen vergoed en niet van het lichaam.