Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve peeling waarbij de bovenste dode huidcellenlaag met behulp van apparatuur wordt verwijderd. Dit gebeurt door het vacuüm zuigen van de huid met microkristallen. Hiermee wordt op een veilige en gecontroleerde manier de huid ontdaan van overtollige dode huidcellen. De huid wordt aangezet tot vorming van nieuwe cellen. Door de zuigwerking wordt ook de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Bovendien is de huid door microdermabrasie beter in staat om werkstoffen op te nemen en ontstaat er een gladde en egale huid als eindresultaat.

De behandeling is pijnloos en valt af te stemmen op de conditie van uw huid en uw huidtype. Daardoor is deze behandeling voor bijna iedere huid geschikt.

De behandeling is o.a. geschikt bij:

- Huidveroudering
- Onzuivere huid
- Littekens
- Grove poriën  
- Pigmentvlekjes
- Zonneschade
- Rokershuid
- Futloze huid

Wanneer mag de behandeling niet:

- Moedervlekken
- Eczeem
- Psoriasis
- Huidontstekingen
- Zonverbrand
- Bij sommigen medicijnen
- Rosacea
- Huidkanker
- Actieve acné
- Herpes

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is afhankelijk van de behandelvraag en de leeftijd i.v.m de celdeling van de huid. Bij het ouder worden vertraagd namelijk de celdeling. Hierdoor zijn er meer behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Na de uitgebreide intake wordt er in overleg een behandelplan opgesteld.  

De behandeling kan ook eenmalig worden ingezet, zoals na de winter of voor een belangrijke gebeurtenis voor een frisse en stralende huid.

Nabehandeling
De huid kan rood zijn en kan aanvoelen of u te lang in de zon heeft gezeten. Naast de behandeling komt dit ook door de extra doorbloeding die is vrijgekomen bij het behandelen. Dit trekt vrij snel weg door het kalmerende masker waarmee de behandeling wordt afgesloten.

Het is cruciaal dat u een hoog zonnefilter gebruikt. Hoe lang u dit moet gebruiken is afhankelijk van het advies dat u meekrijgt op basis van uw huidtype.  

Wat mag niet na microdermabrasie?
Ga niet in de felle zon zitten gedurende 48 uur. Wees erna de eerste 4 weken voorzichtig met de zon en vermijd de zonnebank. Het zwemmen in chloorwater wordt de eerste week afgeraden.